WerkRaat Doetinchem: logo

Nieuws

Uitreiking diploma's in fietsvakblad De Tweewieler

Doetinchem, 31 juli 2019
Het uitreiken van de eerste diploma's van de opleiding Fietstechniek van de Tweewieler Academy is niet onopgemerkt gebleven: Het vakblad 'De Tweewieler' besteedde er in het juli-nummer aandacht aan.

Mike Jansen, docent in Doetinchem, vertelt in het artikel dat fietsondernemers in de Achterhoek erg blij zijn met leerlingen die in Doetinchem geschoold zijn: "Ik heb zelfs een fietsspecialist in Brabant die hier zijn leerlingen naar toe stuurt. Het niveau is goed en ook omdat ze dan voor het seizoen klaar zijn."

Yvo van Rotterdam van de Tweewieler Academy vult aan: "We zijn een gewone BBL-opleiding, die afgerond wordt met het MBO examen (theorie en praktijk) waardoor een erkend diploma Fietstechnicus niveau 2 wordt verkregen."

De opleiding Fietstechniek is een initiatief van Henk Knipping van WerkRaat. Fietstechniek is één van de leer/werktrajecten onder leiding van een leermeester van WerkRaat.

Henk Knipping merkt tot slot nog op: "We staan open voor werk in opdracht van fietsbedrijven in de buurt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan reparaties of het rijklaar maken."

Lees het complete bericht op de website van De Tweewieler »

WerkRaat:
Bericht in fietsvakblad 'De Tweewieler'

Deelnemers WerkRaat aan de slag als fietsenmaker

Doetinchem, 12 juni 2019
Donderdag 11 juni hebben de 3 deelnemers aan de cursus fietstechnicus het diploma assistent-fietsenmaker ontvangen. De opleiding bij WerkRaat in Doetinchem vindt plaats in een samenwerking met de Tweewieler Academy en het Graafschap College.

In september werd de opleiding gestart. "Veel deelnmers zaten in de bijstand", zegt Yvo van Rotterdam van Tweewieler Academy. "Laborijn betaalde de opleidingskosten van € 2.500 per persoon niet. Toen hebben wij van Tweewieler Academy dat gedaan."

Samen met de Tweewieler Academy en het Graafschap College is bij WerkRaat inmiddels de volgende groep aan hun cursus fietstechnicus en assistent-fietsentechnicus begonnen.

Lees het complete bericht op www.gelderlander.nl »

WerkRaat: diploma uitreiking fietswerkplaats op 11-juni-2019
Bericht in De Gelderlander op 12-juni-2019

WerkRaat gehonoreerd door Grolsch Fonds

Enschede, 23 mei 2019
WerkRaat is gehonoreerd vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Met deze bijdrage gaan we een espressobar inrichten en starten we het nieuwe horeca-label om samen met een ervaren Barista workshops te geven.

We zijn trots!!

Henk Knipping (WerkRaat) ontvangt de cheque
uithanden van Jaap Hulshof (Grolsch)