WerkRaat Doetinchem: logo

Nieuws


Doetinchem, 4 november 2021

Get-a-Grip Radio dagelijks live REGIO8

Vanaf maandag 1 november 2021 verzorgt het team van Get-a-Grip dagelijks van 10 - 11 een ochtendprogramma op de regionale radiozender REGIO8. De feestelijke introductie werd gedaan door Gerard Ekdom met een persoonlijke aankondiging.

Ook de nieuwsredactie van REGIO8 besteedde er uitgebreid aandacht aan onder de titel “Get A Grip laat de stem van jongeren horen”.
Leermeester Jaap: “Ik ben er super trots op, dat we dit door keihard samenwerken neer kunnen zetten binnen Get-a-Grip!

Lees het complete bericht op REGIO8 »

Doetinchem, 15 juni 2021

Nieuwe radiostudio voor Get A Grip bijna klaar!

Al wekenlang wordt er hard gewerkt aan de nieuwe radiostudio. Naast de mobiele studio waarmee radio gemaakt kan worden vanaf verschillende evenementenlocaties, is er straks een ruime, permanente studio, die voldoet aan de nieuwste eisen voor radio maken. Dus met genoeg ruimte voor de DJ en z’n 'side-kick', maar ook voor gasten en muzikanten.

De Get A Grip deelnemers vormen samen een wisselende redactie en maken dagelijks radioprogramma’s waarin ze praten over wat jongeren bezighoudt, doen interviews met gasten en maken nieuwsitems op locatie (en ja, ze draaien natuurlijk ook heerlijke muziek!). Door de nieuwe studio kan dat nu nog professioneler worden aangepakt.

De studio werd geheel in eigen beheer ontworpen en gebouwd door WerkRaat collega’s van ‘de klusbus’. Dankzij de fantastische bijdrage van het Naoberfonds kan de beste apparatuur worden aangeschaft en samen met leermeesters en deelnemers wordt de studio geschilderd, gemonteerd en afgewerkt tot een professioneel resultaat.
Get-a-Grip

WerkRaat: nieuwe studio voor get-a-grip
De nieuwe studio is bijna gereed!
getagrip.fm »

Doetinchem, 01 december 2020

Get A Grip-FM maakt HartBeatRadio voor UMC Utrecht!

Woensdag 2 december maken de deelnemers van Get A Grip-FM een live radio uitzending speciaal voor de medewerkers van het UMC-Utrecht. Onder de titel "HartBeatRadio" worden artsen en verpleegkundigen van de afdeling Cardiologie in de spotlights gezet met interviews, informatie en muziek die hen raakt.

Een team van 44 artsen en verpleegkundigen werkt hier elke dag opnieuw keihard om patiënten met hartklachten weer beter te maken. Deze helden uit de zorg werken letterlijk dag-en-nacht door om onze gezondheid weer op peil te brengen en je de best mogelijke zorg te bieden.

Omdat geplande teamdagen niet doorgingen, kreeg Get A Grip via ‘gewoon-HR’ de eervolle opdracht een hele ochtend radio te maken, niet alleen voor, maar vooral mét de medewerkers van deze afdeling!

Dus geniet maar mee van deze drie uur durende show, waarin natuurlijk veel muziek, maar dan wel de keuze van de artsen en verpleegkundigen en de reden waarom juist die nummers zo speciaal voor hen zijn. Ook zijn er interviews met een aantal medewerkers, waarin ze vertellen wat dit werk zo bijzonder maakt en hoe ze omgaan met de huidige situatie.

We gaan er een hele toffe ochtend van maken met veel informatie en muziek die je raakt! Blijf lekker luisteren en beleef deze bijzondere ochtend met ons mee.

Luister live naar Get-a-Grip »

WerkRaat: Heartbeat Radio UMC Utrecht
WerkRaat: Heartbeat Radio - logo UMC Utrecht

Clinic van voetbalscheidsrechter Kevin Blom

Doetinchem, 25 augustus 2020

Kevin Blom is één van Nederlands beste scheidsrechters. Hij liet ons kennismaken met de wereld van fluiten op het hoogste niveau: heel veel regels, werken met je team, duidelijk zijn, veel techniek en toch mensenwerk.
En hij gaf ons een mooie inkijk achter de schermen, wauw!


Clinic Kickboxen bij Werkraat

Doetinchem, 18 augustus 2020

Bas en Kim lieten ons kennismaken met kickboksen: spelregels, ambitie, zelfvertrouwen en meer!
Bekijjk de video

Danny van Get-a-Grip hield een interview met mensen van stichting Toeterjoepies. Beluister het resultaat op www.getagrip.fm


Dytz en Mitch presenteren nieuwe CD 'Vrijheid'

Doetinchem, 14 februari 2020
Mitch en Dytz hebben hun eerste rap-cd met videoclip uitgebracht. Vandaag is die gepresenteerd bij WerkRaat. De productie is tot stand gekomen in een samenwerking van WerkRaat & Get-a-Grip met Studio S&K in Doetinchem. De videoclip is geproduceerd door Wim Maatman, die ook de Rockopera 'Freyheyt' produceert.

Dytz en Mitch in de media:

De CD is te koop bij WerkRaat en bij Wim's Muziekkelder, beide in Doetinchem

WerkRaat: CD Vrijheid van Dyts en Mitch - Doetinchem

Uitreiking diploma's in fietsvakblad De Tweewieler

Doetinchem, 31 juli 2019
Het uitreiken van de eerste diploma's van de opleiding Fietstechniek van de Tweewieler Academy is niet onopgemerkt gebleven: Het vakblad 'De Tweewieler' besteedde er in het juli-nummer aandacht aan.

Mike Jansen, docent in Doetinchem, vertelt in het artikel dat fietsondernemers in de Achterhoek erg blij zijn met leerlingen die in Doetinchem geschoold zijn: "Ik heb zelfs een fietsspecialist in Brabant die hier zijn leerlingen naar toe stuurt. Het niveau is goed en ook omdat ze dan voor het seizoen klaar zijn."

Yvo van Rotterdam van de Tweewieler Academy vult aan: "We zijn een gewone BBL-opleiding, die afgerond wordt met het MBO examen (theorie en praktijk) waardoor een erkend diploma Fietstechnicus niveau 2 wordt verkregen."

De opleiding Fietstechniek is een initiatief van Henk Knipping van WerkRaat. Fietstechniek is één van de leer/werktrajecten onder leiding van een leermeester van WerkRaat.

Henk Knipping merkt tot slot nog op: "We staan open voor werk in opdracht van fietsbedrijven in de buurt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan reparaties of het rijklaar maken."

Lees het complete bericht op de website van De Tweewieler »

WerkRaat: Uitreiking diploma fietstechniek
Bericht in fietsvakblad 'De Tweewieler'

Deelnemers WerkRaat aan de slag als fietsenmaker

Doetinchem, 12 juni 2019
Donderdag 11 juni hebben de 3 deelnemers aan de cursus fietstechnicus het diploma assistent-fietsenmaker ontvangen. De opleiding bij WerkRaat in Doetinchem vindt plaats in een samenwerking met de Tweewieler Academy en het Graafschap College.

In september werd de opleiding gestart. "Veel deelnmers zaten in de bijstand", zegt Yvo van Rotterdam van Tweewieler Academy. "Laborijn betaalde de opleidingskosten van € 2.500 per persoon niet. Toen hebben wij van Tweewieler Academy dat gedaan."

Samen met de Tweewieler Academy en het Graafschap College is bij WerkRaat inmiddels de volgende groep aan hun cursus fietstechnicus en assistent-fietsentechnicus begonnen.

Lees het complete bericht op www.gelderlander.nl »

WerkRaat: diploma uitreiking fietswerkplaats op 11-juni-2019
Bericht in De Gelderlander op 12-juni-2019

WerkRaat gehonoreerd door Grolsch Fonds

Enschede, 23 mei 2019
WerkRaat is gehonoreerd vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Met deze bijdrage gaan we een espressobar inrichten en starten we het nieuwe horeca-label om samen met een ervaren Barista workshops te geven.

We zijn trots!!


Henk Knipping (WerkRaat) ontvangt de cheque
uithanden van Jaap Hulshof (Grolsch)
Programmering: Groep Webdesign Doetinchem