WerkRaat Doetinchem: logo

Nieuws


Doetinchem, 15 januari 2024

Gezond het jaar rond

De koks van de Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg trekken de kar in de keuken en voorzien 125 Doetinchemmers dagelijks van een lekker en gezond bord eten.

Een lekkere, gezonde maaltijd is niet voor iedereen dagelijkse realiteit. Het geld ontbreekt ervoor, de kennis en kunde om te koken is er niet of er is geen ruimte in het hoofd om het voor zichzelf te kunnen organiseren. Daarom hebben we het project gestart en doen we het samen.

Projectleiders Tom en Arthur willen Gezond het Jaar Rond levensvatbaar maken voor de lange termijn, zodat gezond eten een basisvoorziening wordt voor iedereen. Arthur zegt: "We willen steeds meer gaan werken met reststromen. Menig boer en groenteteler houdt onverkoopbare producten over. Denk aan een kromme komkommer, een aardappel die te klein is voor de machines van de patatfabriek of aan een paprika met een lelijk plekje. Het is te gek voor woorden hoeveel eten wij in Nederland weggooien. Bij Gezond het Jaar Rond doen we daar iets mee. Om door te groeien naar 250 maaltijden per dag zijn meer reststromen nodig."

Gezond het Jaar Rond is mede mogelijk gemaakt door:


Doetinchem, 12 oktober 2023

X-Wall bij WerkRaat

Met de X-Wall kunnen we bij WerkRaat de jeugdigen en jongeren nóg meer motiveren en inspireren te gaan sporten. De X-Wall is next level leren en sporten.

Er zitten vele spel- en denkelementen verwerkt in de games en je traint je lichaam en je brein. Bovendien stimuleert het samenspel met anderen de sociale band met elkaar.

Gamification
De X-Wall is een onderdeel van het project Gamification, waarin we een nieuwe combinatie maken met de labels ICT, Educatie en Sport. Jongeren ontwikkelen nieuwe games en verwerken hun leervragen in de games.

De X-Wall is mede mogelijk gemaakt door KNR en MAEX Impuls.

WerkRaat Doetinchem:

Doetinchem, 2 oktober 2023

WerkRaat bestaat 5 jaar!

Op maandag 2 oktober vierden we met alle deelnemers en werknemers van WerkRaat dat het 5 jaar geleden allemaal begonnen is.

Op 1 oktober 2018 startten we met 3 labels: "Get a Grip" (radio en andere media), de Fietswerkplaats en "Web of Talent" (webdevelopers en programmeurs). We begonnen met 27 deelnemers. Inmiddels is dat uitgegroeid tot meer dan 230 deelnemers.
Ook het aantal labels groeide. In de loop der jaren kwam er een aantal bij: "All You Can Learn" (Horeca), "Jouw IT Talent" (ICT beheer), "Educatie" en "The Basement" (sport en beweging).

Genoeg redenen om er deze maandag met zijn allen even bij stil te staan. Uiteraard werd er extra aandacht besteed aan Henk Knipping, initiatiefnemer van WerkRaat

WerkRaat Doetinchem:

Doetinchem, 7 februari 2023

Theater-popzaal krijgt bijdrage van Rabobank Graafschap

WerkRaat heeft een sponsorbijdrage van € 5,000,- gekregen van het Rabo Coöperatiefonds voor het realiseren van een nieuw theater annex popzaal. Met het coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen zij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen.

Directeur van WerkRaat, Henk Knipping, is blij met de financiële bijdrage. "Het Rabo Coöperatiefonds heeft ons theater gesponsord vanwege onze maatschappelijke doelstellingen. Ten eerste willen wij kunst en cultuur dichter bij de jongeren en (jong)volwassenen brengen door pop- en jazzconcerten te organiseren. Daarnaast gaan wij workshops geven om talentontwikkeling te stimuleren én de doelgroep te enthousiasmeren om muziek te maken met elkaar en daarmee de mentale gezondheid van jongeren te versterken. Met theater en muziek dragen wij bij aan de persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling van de deelnemers. Aankomend talent krijgt kansen op het podium."

WerkRaat werkt al veel samen met cultuurorganisaties in de regio. Zo is er een samenwerking met het leerorkest SWLO, waarbij ook het Graafschap College en Amphion Cultuurbedrijf bij betrokken. Verder bestaat er al geruime tijd een samenwerking met het DRU Poppodium in het kader van de 'Dag van de Achterhoekse popmuziek'. De DRU wil die samenwerking graag uitbreiden.

Directeur Charles Droste van Amphion Cultuurbedrijf is ook verheugd. "Ik ben er heel blij mee dat het nieuwe theater bij WerkRaat onderdeel gaat uitmaken van de verschillende stadspodia in Doetinchem."

Voor het nieuwe stadspodium bij WerkRaat aan de Melkweg 4a in Doetinchem moet nog een in het oog springende naam verzonnen worden. Heb jij een idee? Stuur die dan via e-mail naar henk@werkraat.nl.

WerkRaat: Opening theater WerkRaat: Opening theater
Ook de uitzendig van Get a Grip Radio op REGIO8 besteedde aandacht aan de feestelijke opening
(Foto's: Roel Kleinpenning)

WerkRaat Doetinchem:
Susan Bruinsma en Judith Arendsen
reikten de check uit namens
het Rabobank Coöoperatiefonds.
(Foto: Roel Kleinpenning)


Doetinchem, 4 november 2021

Get-a-Grip Radio dagelijks live REGIO8

Vanaf maandag 1 november 2021 verzorgt het team van Get-a-Grip dagelijks van 10 - 11 een ochtendprogramma op de regionale radiozender REGIO8. De feestelijke introductie werd gedaan door Gerard Ekdom met een persoonlijke aankondiging.

Ook de nieuwsredactie van REGIO8 besteedde er uitgebreid aandacht aan onder de titel “Get A Grip laat de stem van jongeren horen”.
Leermeester Jaap: “Ik ben er super trots op, dat we dit door keihard samenwerken neer kunnen zetten binnen Get-a-Grip!
Programmering: Web of Talent