WerkRaat Doetinchem: logo

Nieuws


Doetinchem, 15 januari 2024

Gezond het jaar rond

De koks van de Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg trekken de kar in de keuken en voorzien 125 Doetinchemmers dagelijks van een lekker en gezond bord eten.

Een lekkere, gezonde maaltijd is niet voor iedereen dagelijkse realiteit. Het geld ontbreekt ervoor, de kennis en kunde om te koken is er niet of er is geen ruimte in het hoofd om het voor zichzelf te kunnen organiseren. Daarom hebben we het project gestart en doen we het samen.

Projectleiders Tom en Arthur willen Gezond het Jaar Rond levensvatbaar maken voor de lange termijn, zodat gezond eten een basisvoorziening wordt voor iedereen. Arthur zegt: "We willen steeds meer gaan werken met reststromen. Menig boer en groenteteler houdt onverkoopbare producten over. Denk aan een kromme komkommer, een aardappel die te klein is voor de machines van de patatfabriek of aan een paprika met een lelijk plekje. Het is te gek voor woorden hoeveel eten wij in Nederland weggooien. Bij Gezond het Jaar Rond doen we daar iets mee. Om door te groeien naar 250 maaltijden per dag zijn meer reststromen nodig."

Gezond het Jaar Rond is mede mogelijk gemaakt door:


Doetinchem, 12 oktober 2023

X-Wall bij WerkRaat

Met de X-Wall kunnen we bij WerkRaat de jeugdigen en jongeren nóg meer motiveren en inspireren te gaan sporten. De X-Wall is next level leren en sporten.

Er zitten vele spel- en denkelementen verwerkt in de games en je traint je lichaam en je brein. Bovendien stimuleert het samenspel met anderen de sociale band met elkaar.

Gamification
De X-Wall is een onderdeel van het project Gamification, waarin we een nieuwe combinatie maken met de labels ICT, Educatie en Sport. Jongeren ontwikkelen nieuwe games en verwerken hun leervragen in de games.

De X-Wall is mede mogelijk gemaakt door KNR en MAEX Impuls.

WerkRaat Doetinchem:

Doetinchem, 2 oktober 2023

WerkRaat bestaat 5 jaar!

Op maandag 2 oktober vierden we met alle deelnemers en werknemers van WerkRaat dat het 5 jaar geleden allemaal begonnen is.

Op 1 oktober 2018 startten we met 3 labels: "Get a Grip" (radio en andere media), de Fietswerkplaats en "Web of Talent" (webdevelopers en programmeurs). We begonnen met 27 deelnemers. Inmiddels is dat uitgegroeid tot meer dan 230 deelnemers.
Ook het aantal labels groeide. In de loop der jaren kwam er een aantal bij: "All You Can Learn" (Horeca), "Jouw IT Talent" (ICT beheer), "Educatie" en "The Basement" (sport en beweging).

Genoeg redenen om er deze maandag met zijn allen even bij stil te staan. Uiteraard werd er extra aandacht besteed aan Henk Knipping, initiatiefnemer van WerkRaat

WerkRaat Doetinchem:

Doetinchem, 7 februari 2023

Theater-popzaal krijgt bijdrage van Rabobank Graafschap

WerkRaat heeft een sponsorbijdrage van € 5,000,- gekregen van het Rabo Coöperatiefonds voor het realiseren van een nieuw theater annex popzaal. Met het coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen zij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen.

Directeur van WerkRaat, Henk Knipping, is blij met de financiële bijdrage. "Het Rabo Coöperatiefonds heeft ons theater gesponsord vanwege onze maatschappelijke doelstellingen. Ten eerste willen wij kunst en cultuur dichter bij de jongeren en (jong)volwassenen brengen door pop- en jazzconcerten te organiseren. Daarnaast gaan wij workshops geven om talentontwikkeling te stimuleren én de doelgroep te enthousiasmeren om muziek te maken met elkaar en daarmee de mentale gezondheid van jongeren te versterken. Met theater en muziek dragen wij bij aan de persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling van de deelnemers. Aankomend talent krijgt kansen op het podium."

WerkRaat werkt al veel samen met cultuurorganisaties in de regio. Zo is er een samenwerking met het leerorkest SWLO, waarbij ook het Graafschap College en Amphion Cultuurbedrijf bij betrokken. Verder bestaat er al geruime tijd een samenwerking met het DRU Poppodium in het kader van de 'Dag van de Achterhoekse popmuziek'. De DRU wil die samenwerking graag uitbreiden.

Directeur Charles Droste van Amphion Cultuurbedrijf is ook verheugd. "Ik ben er heel blij mee dat het nieuwe theater bij WerkRaat onderdeel gaat uitmaken van de verschillende stadspodia in Doetinchem."

Voor het nieuwe stadspodium bij WerkRaat aan de Melkweg 4a in Doetinchem moet nog een in het oog springende naam verzonnen worden. Heb jij een idee? Stuur die dan via e-mail naar henk@werkraat.nl.

WerkRaat: Opening theater WerkRaat: Opening theater
Ook de uitzendig van Get a Grip Radio op REGIO8 besteedde aandacht aan de feestelijke opening
(Foto's: Roel Kleinpenning)

WerkRaat Doetinchem:
Susan Bruinsma en Judith Arendsen
reikten de check uit namens
het Rabobank Coöoperatiefonds.
(Foto: Roel Kleinpenning)


Doetinchem, 19 januari 2023

Navigate North Radio: Get a Grip zendt 8 dagen live uit

Van 20 t/tm 27 januari vindt Navigate North plaats: een navigatie-tocht voor auto's naar de poolcirkel. Voor de eerste keer in de geschiedenis gaat een radiostation zo'n auto-avontuur live volgen.

Een week lang staat Get a Grip van 7u tot 19u in het teken van Navigate North en schrijft daarmee geschiedenis. Bovendien zijn de uitzendingen ook te volgen via Navigate North Live Radio.

Redenen genoeg voor het Doetinchems Vizier om er deze week aandacht aan te besteden.


Doetinchem, 21 november 2022

Start WK Nederlands Elftal bij WerkRaat

NOS Studio Sport heeft WerkRaat uitgekozen voor enkele sfeer fragmenten bij de voorbeschouwing van de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK in Qatar.

WerkRaat Doetinchem: NOS WK Sport Stagiair Basten had de NOS uitgenodigd voor een sfeer-impressie bij de start van WK voor het Nederlands elftal.

Daarom stond maandagmiddag een grote satelietwagen van de omroep bij ons voor de deur. In een kort fragment maakte heel Nederland kennis met WerkRaat.

Op de foto: presentatrice Diana Kuip met Basten en Danny
Video: Fragment van NOS WK Voetbal van 22 nov 2022


Doetinchem, 27 oktober 2022

Afscheid van Toon, leermeester Fietstechniek

Vandaag heeft Toon Gores afscheid van ons genomen als leermeester fietstechniek van WerkRaat. Ruim 2 jaar is Toon leermeester bij ons geweest en heeft samen met Joost-Pieter de fietswerkplaats verder uitgebouwd tot mooie, praktische leeromgeving. Deze is bedoeld voor aankomende fietstechnici, de deelnemers van WerkRaat Fietsen. De deelnemers volgen bij ons een leertraject met als doel dit af te sluiten met een erkend diploma om vervolgens als fietsenmaker aan het werk te gaan bij een fietsenbedrijf in onze regio.

Toon is zelf ondernemer en heeft zijn eigen fietsenbedrijf in Arnhem. Daar gaat voor hem steeds meer tijd in zitten. Dat is dan ook de reden dat hij vandaag met de nodige weemoed afscheid nam van WerkRaat, alle deelnemers en collega's.

We wensen hem veel succes met zijn volgende stap en zijn blij dat er ook nog een vorm van samenwerking blijft.

WerkRaat Doetinchem: Afscheid leermeester Toon

Doetinchem, 4 november 2021

Get-a-Grip Radio dagelijks live REGIO8

Vanaf maandag 1 november 2021 verzorgt het team van Get-a-Grip dagelijks van 10 - 11 een ochtendprogramma op de regionale radiozender REGIO8. De feestelijke introductie werd gedaan door Gerard Ekdom met een persoonlijke aankondiging.

Ook de nieuwsredactie van REGIO8 besteedde er uitgebreid aandacht aan onder de titel “Get A Grip laat de stem van jongeren horen”.
Leermeester Jaap: “Ik ben er super trots op, dat we dit door keihard samenwerken neer kunnen zetten binnen Get-a-Grip!

Lees het complete bericht op REGIO8 »

Clinic van voetbalscheidsrechter Kevin Blom

Doetinchem, 25 augustus 2020

Kevin Blom is één van Nederlands beste scheidsrechters. Hij liet ons kennismaken met de wereld van fluiten op het hoogste niveau: heel veel regels, werken met je team, duidelijk zijn, veel techniek en toch mensenwerk.
En hij gaf ons een mooie inkijk achter de schermen, wauw!


Clinic Kickboxen bij Werkraat

Doetinchem, 18 augustus 2020

Bas en Kim lieten ons kennismaken met kickboksen: spelregels, ambitie, zelfvertrouwen en meer!
Bekijjk de video

Danny van Get-a-Grip hield een interview met mensen van stichting Toeterjoepies. Beluister het resultaat op www.getagrip.fm


Dytz en Mitch presenteren nieuwe CD 'Vrijheid'

Doetinchem, 14 februari 2020
Mitch en Dytz hebben hun eerste rap-cd met videoclip uitgebracht. Vandaag is die gepresenteerd bij WerkRaat. De productie is tot stand gekomen in een samenwerking van WerkRaat & Get-a-Grip met Studio S&K in Doetinchem. De videoclip is geproduceerd door Wim Maatman, die ook de Rockopera 'Freyheyt' produceert.

Dytz en Mitch in de media:

De CD is te koop bij WerkRaat en bij Wim's Muziekkelder, beide in Doetinchem

WerkRaat: CD Vrijheid van Dyts en Mitch - Doetinchem

Programmering: Groep Webdesign Doetinchem