WerkRaat Doetinchem: logo

Partners van WerkRaat

Voorzorg Achterhoek

werkraat.nl: logo  Voorzorg Achterhoek
In Voorzorg Achterhoek hebben we onze krachten gebundeld met de vier zorgorganisaties IJsselstek, HIER, Rubix zorg en entrea lindenhout. Door ons zorgaanbod te verbinden, kunnen we verbeteren, innoveren en ontschotten.

REGIO8

werkraat.nl: logo  REGIO8
Regionaal Mediacentrum REGIO8 is de streekomroep van de Achterhoek. Get A Grip is er elke dag van 12 tot 13 uur te horen met het programma De Stem van de Jongere.

MAEX

werkraat.nl: logo  MAEX
MAEX zet zich in voor een sociale en duurzame samenleving door het versterken van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen.

LEADER

werkraat.nl: logo  LEADER
LEADER stimuleert samenwerking en innovatie van onderop en draagt zo bij aan de sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland.

Vanuit de LEADER-aanpak is WerkRaat samen met Stadskamer Doetinchem en Zorgboerderij Slangenburg het project 'Gezond het jaar rond' gestart.

We gaan nog meer jongeren een gezonde maaltijd aanbieden.

Meedoenarrangement

werkraat.nl: logo  Meedoenarrangement
Het Meedoenarrangement biedt mensen de kans om zichzelf te ontwikkelen en de eigen mogelijkheden te ontdekken. Bijvoorbeeld door het volgen van een cursus, een keer naar het theater te gaan of nieuwe contacten op te doen bij een sportvereniging.

Het Meedoenarrangement is bedoeld voor mensen uit de gemeente Doetinchem die een lager inkomen hebben.

Fonds voor Cultuurparticipatie

werkraat.nl: logo  Fonds voor Cultuurparticipatie
De activiteiten in ons theater aan de Milky-W worden (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

WerkRaat wil kunst en cultuur dichter bij de jongeren brengen.

Rabobank

werkraat.nl: logo  Rabobank
Rabobank Coöperatiefonds versterkt door middel van sponsoring de lokale samenleving in de Achterhoek. WerkRaat heeft een mooie bijdrage ontvangen voor de ontwikkeling van ons theater. Daarmee brengen we kunst en cultuur dichter bij de jongeren en dragen bij aan de Geluksregio Achterhoek.

Innovam / Tweewieleracademy

werkraat.nl: logo  Innovam / Tweewieleracademy
Tweewieleracademy is een onderdeel van Innovam. Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche en verzorgt trainingen op het gebied van tweewielertechniek. Onze samenwerking maakt dat beroepsonderwijs en arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken.

IJsselstek

werkraat.nl: logo  IJsselstek
IJsselstek is een zorgonderneming voor kleinschalige woonzorg en ambulante zorg voor gezinshuizen, jeugdigen en jongeren, die een stap willen zetten in zelfstandig wonen en leven. Een stap vooruit.

Jobstap

werkraat.nl: logo  Jobstap
Jobcoachorganisatie Jobstap zit ook op locatie Milky-W. Zij helpt de jongeren die toe zijn aan de vervolgstap naar een betaalde baan.

Oprichter Ton van Trienen vertelt waarom Jobstap meedoet  +-

Als bestuurder van de Jobstap Groep heb ik aan de wieg mogen staan van de oprichting van WerkRaat. Het is een bijzonder en uniek project gevestigd in Doetinchem. Bijzonder omdat deze sociale onderneming ontstaan is vanuit een visie, namelijk dat iedereen een kans moet krijgen om zijn of haar talenten te ontdekken. En uniek omdat de medewerkers alles uit de kast willen halen om de deelnemers die kans ook te gunnen.

De belangrijkste drijfveer binnen WerkRaat, is het stimuleren en ontwikkelen van talent. Het draait binnen WerkRaat dan ook om de positieve impact die we willen realiseren voor de deelnemers. Zij die ervoor kiezen om naast het ontdekken van hun verborgen talent, ook tegen hun grenzen aan durven te lopen.

Maak van de moeilijke weg, een mooi wandelpad.

Ton van Trienen.
Medeoprichter WerkRaat B.V.

Programmering: Web of Talent