WerkRaat Doetinchem: logo

Haal je basisdiploma Horeca Assistent voor bediening en keuken

WerkRaat Horeca

Onder leiding van een leermeester leren we deelnemers de basisvaardigheden van de horeca en maken we ze bewust van het belang van gezonde voeding. Onze deelnemers worden opgeleid als assistent bediening en keuken, met het doel door te stromen naar regulier werk.

Ontbijt en lunch

Als label "Horeca" bieden we alle deelnemers van WerkRaat elke ochtend een yoghurtontbijt aan met zelfgemaakte granola en gedroogd fruit. Bovendien wordt er elke dag een lunch klaar gemaakt. Deze lunch wordt gemaakt door de deelnemers van het label horeca.

Gezond het jaar rond

De koks van de Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg voorzien 125 Doetinchemmers dagelijks van een lekker en gezond bord eten.
Dit doen we gezamenlijk onder de titel "Gezond het jaar rond" dankzij LEADER en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland.
Lees verder »

WerkRaat: Logo Horeca

Basisvaardigheden Horeca

Keuken

De gerechten die wij maken zijn seizoensgebonden. Denk bijvoorbeeld aan een stamppot in de winter en het maken van ijs of een lekkere salade in de zomer. We besteden daarbij met name aandacht aan goede snijtechnieken en goede hygiëne. De gerechten bereiden we altijd op relatief simpele wijze en met een klein budget, zodat deelnemers het ook thuis kunnen maken.

Bediening

Binnen dit label besteden we ook veel aandacht aan het leren optreden als gastheer/gastvrouw: als deelnemer Horeca ontvang je iedereen die binnenkomt bij WerkRaat en voorziet hen van een drankje. Je leert hoe je op de juiste wijze gasten ontvangt en hen de drankjes serveert met behulp van een dienblad.

Stage

Binnen het label Horeca kun je stage lopen voor de opleiding Horeca 1 en 2 en zo de basisvaardigheden van de keuken en bediening aanleren. De leermeester zal samen met jou de stageopdrachten doornemen en uitvoeren.

Certificaten

Als deelnemer van label "Horeca" kun je de volgende certificaten halen:

  • barista
  • keukenassistent (KAS)
  • bedieningsassistent (BAS)
Programmering: Web of Talent